woensdag 14 september 2016

Skeeleren bij maanlicht

We schrijven half september. Het weer is echter met tropische temperaturen nog steeds hoogzomers.

Over 2 weken gaat de Leidse IJshal open....

Een van de voorbereidende trainingen voor het nakende schaatsseizoen is de wekelijkse skeelertraining in Leiderdorp. Na de warme dag was het door een opstekende noordwestenwind een beetje koeler geworden. Het was gewoon een aangename temperatuur om te sporten.
Dat deden we ook onder leiding van Tjeerd Siersma. Doordat de G-schaatsers er niet waren vanwege de tropische temperaturen, greep hij zijn kans aan om ons 7 rondjes rechtsom te laten skeeleren. Ik kan u verzekeren: met de klok mee skeeleren is een hele uitdaging!

Na dit staaltje desoriƫntatie overleefd te hebben volgde 5 Steigerungen: 2 van 200 meter, 2 van 300 en tenslotte 1 van 400. Als je te snel begint, heb je een lange sprint!
De rest van de training was gericht op de bijhaal. In een serie korte oefeningen werd naar de bijhaal toegewerkt. Zodoende werd het een heerlijke relaxte training. Door je op je techniek te concentreren, lukte de valbeweging, de zijwaartse afzet en de bijhaal steeds beter. Op zulke momenten gaat het skeeleren vrij moeiteloos.
Daar de zon om kwart over 8 al achter de horizon verdwenen was, reden we in het licht van de lichtmast, terwijl het maanlicht aan deze nazomeravond extra speciaal maakte.

Na de raining dronken we op het terras voor het clubhuis van Vereniging IJssport Leiderdorp met een tiental skeeleraars nog een afzakkertje. Het was nog een buitengewoon lekkere temperatuur. Het was met het heldere maanlicht een uitgelezen avond!

Geen opmerkingen: