donderdag 15 september 2016

Een Pokemon bij de Leidse IJshal

Voor de tijd van het jaar is het natuurlijk nog steeds erg warm, maar de maximumtemperatuur is toch een beetje afgevlakt.

Dat kwam goed uit, want ik wilde vanmorgen hardlopen met het oog op de Halve marathon van Katwijk volgende week zaterdag. Voor de training had ik een praktisch doel: ik moest de planten in de kas op de volkstuin water geven.
De laatste maand hebben we aan den lijve het broeikaseffect kunnen ervaren. Wie durft dat nu nog te ontkennen?

Welnu, er bestaat een overtreffende trap: water geven in een plantenkas. Ik was heel erg blij, dat het minder warm was dan de afgelopen dagen.
Na 8 kilometer gelopen te hebben, fietste ik naar de Leidse IJshal, waar ik wat gegevens over de aansluiting van de beamer moest opvragen met het oog op de lezingen over Sportvoeding en Trainingsleer, die de dames van Healthy Life Lab de komende 2 dinsdagavonden in de Districtszaal van de IJshal komen geven.

Er is nog ruimte voor belangstellende schaatsers voor de interessante avonden op 20 en 27 september. De toegang is gratis. Aanmelden kan middels een mailtje naar bertbreed@gmail.com.
Wie zich niet aanmeldde, maar die toch aanwezig is, is een Pokemon.

Bij het wegfietsen bij de IJshal aan de Vondellaan zag ik een vrouw met haar fiets bij de ingang staan.
"De IJsbaan gaat op 1 oktober", zei ik.
"Daarvoor kom ik niet", was haar antwoord. "Ik ben door mijn zoontje gestuurd om Pokemons te verzamelen. En in de IJshal zit er eentje!"
Zo heeft de Pokemon-rage in ieder geval één groot voordeel: meer kinderen weten de weg naar de Leidse IJshal te vinden.

Geen opmerkingen: