woensdag 7 september 2016

Zomeravondskeeleren

Het was de warmste 7 september in ruim 100 jaar. Alleen in 1911 was het een fractie warmer. Vooral vanmiddag viel de warmte bij het fietsen op je.
Uiteraard konden we om half 7 gewoon in de tuin eten. Ik had mijn sportkleding al aangetrokken, daar ik na het eten meteen op de fiets moest stappen. Ik zou Jos Drabbels ophalen, die de G-schaatsers skeelertraining zou geven. Ik kon me aansluiten bij de groep van Tjeerd Siersma.
We begonnen met 7 rondjes inrijden, gevolgd door 4 Steigerungen over 100 meter en 2 over 200 meter. Heerlijke oefeningen bij heerlijke temperaturen, waarbij techniek en snelheid beide geoefend worden.

Het grootste deel van het zomeravondskeeleren waren we bezig met oefeningen rond het druk opbouwen, overkomen en de bijhaal. Ik moet zeggen, dat ik zeer te spreken was over mijn techniek op het rechte eind.
Helaas kan ik dat nog niet zeggen van de bochten. Deze gaan wel iets beter, maar zijn nog onder de maat. Ik weet in ieder geval, waar ik in oktober hard aan moet werken in de Leidse IJshal. Waar het vanaf het begin van dit jaar mis ging met de bochtentechniek, en het eigenlijk harken is gebleven, daar heb ik dit probleem meegenomen naar de skeelerbaan.

Maar misschien moet ik me vasthouden aan het Nederlands elftal of nog beter: Robert Gesink.

Soms kan het ineens gaan lopen. Dat is het leuke van sport. Ineens kunnen alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.

Geen opmerkingen: