zondag 11 september 2016

Barbecue

Op 15 augustus bevestigde het KNMI het: het is een teleurstellende zomer.
Nou, dat hebben we geweten. Sindsdien is het bijna constant mooi weer geweest met als enige uitzondering de zondagen, waarop juist veel vocht naar beneden kwam zetten, zij het soms als lokale bui.

Daarna zette de zomer gewoon weer in. Hoe warm het was is prima te zien op deze 30 dagen temperatuuranamolie.

Doordat het de gemiddelde temperatuur over een maand betreft, zijn de dagelijkse pieken en dalen eruit gefilterd en is goed te zien, hoe extreem warm 2016 is, nadat in oktober vorig jaar El Niño de warmte opstuwde.
Wat vooral opvalt zijn de toch aardig warme septemberavonden. Normaal gesproken koelt het na een warme septemberdag 's avonds behoorlijk af. Iedereen, die wel eens gekampeerd heeft vanaf de tweede helft van augustus kan dat beamen.
Het bijzondere van deze maand is, dat de afkoeling achterwege blijft. Zo ook gisteren. Bij Tim de Beer hadden we een gezellige barbecue, waarbij je tot 9 uur in een t-shirt met korte mouwen en een korte broek kon zitten, terwijl tropische muziek op de achtergrond klonk.

Gisterenochtend moest ik werken in de bibliotheek aan de Hoorneslaan. Meteen na mijn werk fietste ik naar het begin van de weg langs de Leidsevaart bij Voorhout. Daar had ik samen met Ada afgesproken. Samen fietsten we over deze kortste weg naar Haarlem, waar we met een groep vrienden onder het genot van een hapje en een drankje een gezellige barbecue hadden op de zoveelste heerlijke nazomeravond.

Van mij mag het KNMI vaker vaststellen, dat het een teleurstellende zomer is....

Geen opmerkingen: