zaterdag 17 september 2016

Een boerkini in de branding

Met het oog op de Halve marathon van Katwijk van aanstaande zaterdag hadden Hans Boers en ik afgesproken om vanmorgen een duin- en strandtraining op het programma te zetten. Om half 11 hadden we afgesproken bij de Erik Hazelhoff Roelfzematunnel, waar vandaan we naar Wassenaarse slag fietsten, de plek waar we 4 weken geleden brons wonnen bij de 22e Wassenaarse zwemloop.

We kozen ervoor om een deel van het parcours in omgekeerde richting te lopen. Het was bewolkt, de temperatuur was een graad of 18 en er stond niet al te veel wind. Kortom: ideale omstandigheden om te sporten. Over schelpenpaden met veel korte klimmetjes en afdalingen liepen we naar Katwijk toe.
Bij camping "Zuidduinen" namen we de strandopgang naar het vrij brede strand. Over het redelijk harde strand liepen we richting Wassenaarse slag. Vlak voor we hier waren, namen we de strandopgang. In het mulle zand klommen we omhoog om achter de zeereep over schelpenpaden naar hotel "Duinoord" te lopen.

Door de bossen ging de duintraining verder tot we na een kleine anderhalf uur terug waren bij onze fietsen. We wandelden met extra kleding naar het strand toe. Daar gingen we in de flinke golven tussen de surfers zwemmen in het door het warme weer van de laatste maand flink opgewarmde water.

In de jaren '70 had Gerard Cox een grote hit met "Een broekje in de branding". Vandaag zag ik voor het eerst een boerkini in de branding.

Boudewijn de Groot had gelijk: "Er komen andere tijden".

Na onze triatlon volbracht te hebben, namen we een ijsje bij het verlaten van het strand om huiswaarts te fietsen. We hadden een perfecte training gehad.

Geen opmerkingen: