maandag 26 september 2016

Hersteldroogtraining

Vanavond was de laatste droogtraining van de IJVL van dit zomerseizoen. Daar ik de Halve marathon van Katwijk nog in de benen had, zou dit voor mij een hersteltraining worden.
Ik fietste naar het clubgebouw van "Swift", waar je door het zand moest banjeren om de kleedkamers te bereiken. Had ik eindelijk het zand van het strand uit mijn hardloopschoenen, kon ik weer van voor af aan beginnen....

Elwin den Dulk verzorgde de training voor een achttal IJVL-ers. We liepen in op industrieterrein Roomburg, waar we 4 Steigerungen en wat sprongoefeningen moesten doen. Normaal gesproken vind ik Steigerungen een geweldige oefening, maar vandaag trainde ik met de rem erop en viel er het een en ander op te merken over mijn beenfrequentie.

Na de voor de rest van de groep inspannende oefeningen, wandelden we terug naar "De Bult". Hierin was ik vandaag erg goed.
De volgende oefening was schaatsstappen in de elastieken. Ik was aan Frank Damen gekoppeld.

We moesten schaatsstappen en bochtstappen doen met veel kracht. Ik deed hier wel aan mee, eerst zonder elastiek en daarna met weinig spanning. Bij een hersteldroogtraining bepaal je je eigen grenzen.
Bij de buikspieroefeningen aan het slot van de training moesten we van Elwin in het gras gaan liggen. Kees Visschedijk was de laatste 3 weken gestoken door een horzel of een daas.

Teneinde dit vanavond te voorkomen had Kees zich ingesmeerd met een of ander geurig middeltje. Kennelijk hielp dit, want een insect probeerde mij te steken. Met een rake klap bezorgde ik het gevleugelde dier een verpletterende nederlaag.
"Je had beter vlak bij me komen liggen", zei Kees: "Door dit geurtje blijven de insecten bij mij uit de buurt."
Zulke buitenkansjes moet je mij niet bieden: "Door dat geurtje blijven wij ook uit jouw buurt, Kees...."

Geen opmerkingen: