zaterdag 3 september 2016

Startnummer 4339

Morgen is het dan zo ver: we gaan de Afsluitdijk Open lopen.

Het zal een vroegertje worden. Hans Boers en ik hebben het zwarte startvak. Onze starttijd is tussen kwart voor 7 en 7 uur 's ochtends in Den Oever. Dat betekent, dat we zeer vroeg uit de veren moeten. Om half 4 word ik opgehaald.
Hoe anders was het in 1978, toen ik voor het eerst en het laatst de Afsluitdijk op eigen gelegenheid was overgestoken. Destijds deed ik dat op een opoefiets met veel bepakking tijdens de protestfietstocht tegen de vervuiling van de Waddenzee.

Voor de goede orde: in 1978 sliepen we in een sporthal Den Oever en werd ik 23 jaar in café "Bij Max". Daar proostte ik op met Leo, een Amsterdamse student en Betty en Rob uit Rotterdam. Om 2 uur ging ik pitten.
De volgende dag was ik er om 7 uur uit. Om kwart voor 11 reden we de Afsluitdijk op, om half 12 zat de 32 kilometer erop. Een gemiddelde van 40 kilometer per uur. Voor de wind dus en dan kan het hard gaan op de Afsluitdijk.

Eén ding is zeker: morgen zal het zo hard niet gaan, ook al hebben we volgens buienradar dan meewind. Dat hebben we in ieder geval mee. Hopelijk gaat dat ook op voor de neerslag, want wat dat aangaat ziet het er niet zo fraai uit. Om 6 uur worden er nog een regen- en onweersbui voorspeld, om 7 uur zou het droog zijn. Diezelfde bui wordt om 7 en 8 uur in Zurich aan de overzijde van de Afsluitdijk voorspeld. Maar wellicht valt het mee.

Geen opmerkingen: