vrijdag 30 september 2016

Have a nice day, have an ice day

Gisterenavond fietste ik na mijn werk om kwart over 8 vanuit Katwijk naar de Vondellaan, waar ik in de Leidse IJshal een redactievergadering had met Michiel 't Hart.
Het bestuur van Stichting IJshal Leiden was benaderd door Ediat Intermediagroep. Zij maken en verspreiden promotiekranten. Het is gratis. De oplage is 16.000, waarvan er 15.000 huis aan huis worden verspreid.

De krant beslaat 8 pagina's waarvan de IJshal er 4 moeten vullen. En daar mij een vaardige pen wordt toegeschreven, mocht ik opdraven.

Nu hoefden we het wiel natuurlijk niet meer zelf uit te vinden. Er was een viertal voorbeelden voorhanden, waarbij een mooie van de kunstijsbaan in Enschede. Vooral de kop was een waar kunststukje: "Have an ice day!"
Ik geef het grif toe: ik wou, dat ik het zelf verzonnen had!
Maar zulke voorzetten vragen wel om een doeltreffende afronding. Zo kwam ik, heel simpel, op een verbetering door een bijna verdubbeling: "Have a nice day, have an ice day!"

Ondanks deze geniale inval was het wel gewoon zwoegen om een concept samen te stellen uit de beschikbare en deels aangeleverde en deel door onszelf geschreven teksten. Om half 12 was de redactievergadering afgelopen.
Deze week moet alles afgerond worden, want volgende week moet alles aangeleverd worden aan Ediat, die dan voor the finishing touch mogen zorgen bij de opmaak.

Geen opmerkingen: