woensdag 6 december 2017

Schorsing Rusland

Het zal niemand ontgaan zijn, dat Rusland geschorst is voor de Olympische Spelen  in Pyeongchang over 2 maanden. Dit vanwege een grootschalig dopingschandaal rond de Olympische Winterspelen in Sotsji in 2014. Individuele Russische sporters, die nooit zijn betrapt op het gebruik van doping, mogen toch meedoen aan de Olympiade: onder neutrale vlag.
Het is een lelijke streep door de rekening van president Vladimir Poetin, die graag anderen naar zijn pijpen laat dansen, maar die nu zelf achter het net vist.
Er van uitgaand, dat het IOC consequent is, betekent het dat de Russische topschaatsers Pavel Koelizjnikov, Denis Joeskov en Olga Fatkoelina toe moeten kijken, hoe anderen om de medailles strijden.
Wat Koelizjnikov en Fatkoelina betreft is het duidelijk, maar Joeskov gun ik het voordeel van de twijfel. Hij is ooit geschorst geweest vanwege het gebruik van marihuana. Ik verbaas me er over, dat dit überhaupt op de dopinglijst staat. Volgens mij ga je eerder langzamer dan sneller schaatsen na een stickie. Of zie ik dat verkeerd?

Geen opmerkingen: