zondag 10 december 2017

Wereldrecords

Het heeft even geduurd, maar gisterenavond heeft de Rus Denis Joeskov het wereldrecord van de Amerikaan Shani Davis op de 1500 meter gebroken. Dat gebeurde op de Olympische ijsbaan van Salt Lake City. Het record staat nu op 1.41.02. Omgerekend betekent dit 3 rondjes van 34 blank.
Onze eigen Koen Verweij werd tweede in 1.41.63. Best een groot gat, ondanks dat Verweij een nieuw Nederlands record reed.
De kans is best groot, dat de wereldrecordhouder in Pyeongchang niet aan de start mag verschijnen, daar Rusland niet mee mag doen aan de Olympische Spelen. Op uitnodiging mogen individuele Russen zonder dopingverleden onder de vlag van het IOC wel starten, maar Joeskov is ooit geschorst geweest voor het gebruik van marihuana. Dat was een duur stickie....
Vanavond reed de Japanse schaatsster Noa Kodaira een mondiaal record op de 1000 meter. Haar record staat nu op 1.12.09, waarmee de oude toptijd van de Amerikaanse Brittany Bowe uit de boeken reed. De Olympische Spelen zijn nog 2 maanden ver weg, maar de kansen zijn een overweldigend succes als in Sotsji in 2014 lijkt me gezien het voorseizoen op voorhand al uitgesloten. Het wordt dus geen goldrush.

Geen opmerkingen: