dinsdag 26 december 2017

Punkschaatsen

Vlak voor de Kerstdagen kregen we een mailtje met de totaalopbrengst van de 1000 rondjes van Leiden voor Spieren voor Spieren: €5.559,03. Een behoorlijk bedrag.
Op zo'n drukke dag is het onvermijdelijk, dat er wat valpartijen plaats vinden. Onder hen was Bert Raaphorst. Vanmorgen hoorde ik op welke manier hij onderuit was gegaan: over een veiligheidsspeld!
Onwillekeurig moest ik denken aan de punk, waarbij de veiligheidsspeld een onmisbaar sieraad was.
Daar had Bert niet zo'n boodschap aan. Hij zei tegen mij, dat hij wel 3 veiligheidsspelden op het ijs had zien liggen bij de 1000 rondjes van Leiden. Deze werden gebruikt om de beennummers te bevestigen. Doordat schaatsers de eigenaardige eigenschap hebben om diep te gaan zitten bij het schaatsen, komt er veel druk te staan op de veiligheidsspelden, waardoor deze open kunnen schieten. Zelf heb ik het ook een keer ervaren, toen een beennummer aan nog door 2 spelden was bevestigd.
Ook al denken anderen daar anders over, zelf beschouw ik eigenwijsheid als een van mijn beste eigenschappen, ook al noem ik het liever eigenzinnigheid. Zodoende reed ik dit jaar de 1000 rondjes van Leiden met rugnummer 1.
Op je rug heb je eigenlijk nooit last van losspringende veiligheidsspelden, hetgeen wel zo prettig is voor degenen, die niet van punkschaatsen houden.

Geen opmerkingen: