dinsdag 12 december 2017

Schoolstaking

Ondanks dat mijn vrouw meedeed aan de schoolstaking, stond de wekker gewoon op kwart voor 7. Als dat niet het geval was geweest, dan waren we toch wel wakker geworden. Eerst begon het te hagelen, daarna zagen we een bliksemflits, die 2 seconden later gevolgd door een donderslag.
Ik trok mijn schaatskleding aan en na het ontbijt fietste ik naar de Leidse IJshal, maar wel over een andere route dan gewoonlijk. Het dooide lichtjes, maar sommige fietspaden waren nog niet sneeuwvrij gemaakt. Voor de derde dag op rij werd het mountainbiken door een witte wereld. Door de omweg en doordat je minder hard kon fietsen, deed ik langer dan gebruikelijk over deze fietstocht.
Ik hoop, dat het door de besneeuwde wegen komt, maar er waren minder "Krasse knarren" aanwezig. Een dozijn om precies te zijn.
We hebben desondanks heerlijk gereden. We deden de gebruikelijke piramide, die ook redelijk snel werd afgehandeld. De 25 rondjes op kop waren de voorlaatste test voor de 1000 rondjes van  Leiden van aanstaande zondag. Ik reed constant 25 kilometer per uur, dus de vorm is goed te noemen, ook al reed natuurlijk niet zo snel als de in Leiderdorp geboren Ted-Jan Bloemen, die vermoedelijk ook in de voormalige Ton Menken IJsbaan is begonnen te schaatsen.
We sloten de piramide af met 5, 4, 3, 2 en 1 rondje met een pittig tempo. Om half 11 waren wij van het ijs af en kwamen de eerste kinderen erop, die genoten van het speciale tarief vanwege de schoolstaking. In een kwartier tijd was de gemiddelde leeftijd van de schaatsers op het gladde ijs een jaar of 60 gedaald....

Geen opmerkingen: