donderdag 14 december 2017

Hagen en Hagen

In mijn jeugdjaren heb ik met veel plezier de humoristische verhalen gelezen van Toon Kortooms over de tweeling Matje en Heintje in "Beekman en Beekman".
Daarnaast was er in de strips van "Kuifje" een glansrol weggelegd voor de detectives "Jansen en Janssen".
Vandaag werd daar een nieuw duo aan toegevoegd. Bij binnenkomst in de Leidse IJshal zag ik Arthur van Winsen zitten in een trainingsjack van Hagen Tweewielers uit Wassenaar. Jarenlang reed Wierd Wagenmakers in zo'n jack rond, dat hij verruild heeft voor een Fryslân-jack. Het leuke hiervan is, dat de naamgever hiervan, Berto Hagen, ook al een aantal jaren meerijdt met de "Krasse knarren".
Zoals gebruikelijk liggen er op donderdagmorgen een paar zaken vast: de eerste en de laatste 5 rondjes zijn voor Wierd en het blok van 5 kilometer neem ik voor mijn rekening, waarbij ik eerlijkheidshalve moet toegeven dat Ted-Jan Bloemen en Sven Kramer stukken sneller zijn. En niet alleen zij, tijdens de 25 rondjes werd ik door een groep van een man of 7 diverse keren gelapt. Daar zat ik helemaal niet mee. Dit was mijn laatste training voor de 1000 rondjes van Leiden van aanstaande zondag en ik had mezelf één opdracht gegeven: alles heel houden!
Dat lukte prima. Wel kreeg ik van Edwin Minnee met het oog op deze Alternatieve Elfstedentocht een aanwijzing, waardoor mijn afzet op met rechts op het rechte eind beter werd.
Het spreekt voor zich, dat Hagen en Hagen aan elkaar gekoppeld waren bij het laatste blok van 10 rondjes. Na deze gezellige training met 23 "Krasse knarren" ging meer dan de helft naar boven, waar bij de koffie, thee en warme chocolade de Russische klassieken ter sprake kwamen.
Het is wel iets zwaardere kost dan "Beekman en Beekman".

Geen opmerkingen: