woensdag 27 december 2017

Geen Kerstman

Het begon zo'n mooie traditie te worden. Ieder jaar mocht ik als rendier fungeren en de Kerstman, die gezeten was op een slee, in de Leidse IJshal rondrijden
Nu is dat de meeste jaren wel logisch, daar de instuif voor kinderen in de Kerstvakantie voor de beide Kerstdagen begint. Vorig jaar was dat echter niet het geval, maar kwam de Kerstman toch opdraven.
Hoopvol schreef ik toen op mijn blog, dat op woensdag 27 december 2017 de Kerstman en zijn trouwe rendier weer van de partij zouden zijn.
Het was een koude douche, toen ik vanmorgen te horen kreeg, dat het feest niet door zou gaan. De organisatoren hadden vorige week besloten, geen gebruik te maken van mijn diensten als rendier. Het spreekt voor zich, dat ik stante pede de Vakbond voor Rendieren heb ingeschakeld, terwijl de Partij voor de Rendieren al Kamervragen heeft gesteld.
Maar wie denkt, dat het hierbij zou blijven, die vergist zich deerlijk. Ik bleek niet eens op de lijst van  trainers te staan, terwijl ik me tot 2 maal toe had opgegeven. Achteraf bleek, dat ik in de spam terecht was gekomen.
U begrijpt, dat ik door dit al in een dip terecht gekomen ben. Het was gelukkig niet zo erg als hetgeen Dai Dai Ntab later op de dag zou overkomen op het Olympisch Kwalificatietoernooi, toen hij als favoriet op de 500 meter na 2 valse starts uit de wedstrijd werd geschoten, maar het zat er dicht tegen aan.
Dai Dai Ntab moet nu maar liefst 4 jaar wachten, voor hij zijn kunsten op het hoogste podium kan vertonen. Maar ook ik moet, na een jaar te hebben uitgekeken naar deze dag, nu weer een jaar geduld betrachten voor ik op mag draven om de slee voort te bewegen....

Geen opmerkingen: