vrijdag 1 december 2017

Sinterklaasschaatsen

Het blijft natuurlijk vreemd om een uur of 4 na een begrafenis naar de Leidse IJshal te fietsen om "gewoon" schaatsles te geven aan kinderen. Er staan immers kinderen op je te wachten. En daar het vandaag de laatste schaatsles voor Sinterklaas was, stond het thema vast, net als de "sportkleding".
Net als vorig jaar zou ik in een Pietenpak verschijnen. Het eerste uur betrof de buitenschoolse sport. 
We begonnen met wat Pietengymnastiek, waarna we op een stoomboot op een woelige zee terecht kwamen, het paard van Sinterklaas inreden, pepernoten strooiden en deze uiteindelijk "opaten" om vervolgens met een dikke buik rond te schaatsen. Vervolgens moesten we naar de w.c. sprinten....
De helft van de training werd gevuld met spelletjes. Dat begon met w.c.-tikkertje, waarna de jongens tegen de meisjes aan moesten treden met het doorgeven van de cadeaus, die in twee schoorstenen gestopt moesten worden. De les werd besloten met "Pieten, mag ik overvaren".
Het begin van bovengenoemde training kwam ook terug in het uur van de IJVL, net als het pakketjes naar de schoorsteen brengen. 
Daarnaast was er een hindernisbaan, waarbij je door een hoepel moest klimmen. Daar je deze van beneden naar boven liet gaan, kon je ophoepelen.
Dat deden we echter niet, want er verschenen 3 Zwarte Pieten op het ijs. Zoals gebruikelijk was het een behoorlijke chaos. Ik deed een duit in het zakje door de valoefeningen. Eén van de Pieten verloor zijn pruik tijdens de val en het eigen haar verscheen. Gelukkig zagen niet veel kinderen dit.
Met nog wat spelletjes zoals stoelendans met pilonnen. Het was een gezellige middag bij het Sinterklaasschaatsen.

Geen opmerkingen: