maandag 8 februari 2021

Mountainbiken in de sneeuw

Om te mountainbiken hoefde je vandaag niet naar een mountainbikeparcours in de duinen toe. Gewone fietspaden en wegen volstonden. Vanmiddag fietste ik met mijn vrouw via een omweg naar de volkstuin toe.


Daarna fietste Ada naar haar ouders toe, terwijl ik over de Velostrada en de Horstlaan naar de Vogelplas reed. Onderweg kwamen we alle soorten sneeuw op de weg tegen. Soms kon je doorreden alsof er niets aan de hand was, om even verderop alle kanten uit te glibberen. Het was dus constant opletten en zo nodig snel een voet op de vloer zetten.

Bij de Vogelplas aangekomen kon ik constateren, dat deze aan de kant van de Oostvlietweg nog helemaal open ligt. Wie gedacht had om morgen hier al te kunnen schaatsen, adviseer ik om dat in een duikerspak te doen.

De oostzijde zag er glad uit en dat bleek te kloppen. Hier bleek zich wel een dunne ijslaag gevormd te hebben.

Morgen en waarschijnlijk overmorgen is schaatsen hier dus onmogelijk. Met heel veel geluk kunnen we donderdag hier het ijs op, al kan het ook vrijdag worden. Maar er ligt nauwelijks sneeuw op het ijs, dus het kan een mooie ijsvloer worden. Nog even geduld a.u.b.

Geen opmerkingen: