woensdag 24 februari 2021

Corona en natuurijs

Wat hebben we massaal genoten van het natuurijs, dat ons 2 weken geleden ten deel viel. Zelf heb ik uitgebreid op de Vogelplas geschaatst en op de Kagerplassen.

En ik was niet bepaald de enige. Nu is de Leidse regio met gemak als schaatsgek te karakteriseren, er er werd op alle betrouwbare ijsvloeren druk geschaatst.

Nu we anderhalve week na het slotakkoord op de Kleine Molentocht zijn, zou je de gevolgen van de natuurijsperiode terug moeten zien in de coronacijfers.


Welnu, in de Leidse regio zijn de cijfers de laatste week niet gestegen, maar juist gedaald!
Wat we al eerder hebben gezien, is dat de kans op besmetting vrij laag is in de buitenlucht. Zeker als er een windje bij staat. Nu heb je bij het schaatsen trouwens al snel anderhalve meter afstand van elkaar. Met de scherpe ijzers aan je voeten zorg je er wel voor, dat je ruimte genoeg houdt om een ander niet te raken of door een ander geraakt te worden.

En anders deed op sommige plekken het kraken van het ijs je wel beseffen, dat ja afstand moest houden.

Dat het dan bij de koek-en-zopie even wat drukker was, doet er dan ook niet toe.
Het is algemeen bekend, dat sporten juist goed is tegen het coronavirus. Je bouwt er weerstand mee op, zeker in de buitenlucht. Helaas is dit in alle persconferenties een zwaar onderbelicht feit gebleven. Derhalve neem ik die taak gaarne op me.

Mensen, ga lekker naar buiten om te sporten!

Geen opmerkingen: