zaterdag 27 februari 2021

Ter Waddingloop


Het was vanmiddag prima weer om van huis uit een stuk te gaan lopen. De maximumtemperatuur was 10 graden, maar in het lentezonnetje kon je er zo 5 graden bij optellen.

En dat, terwijl het vannacht op klomphoogte 3 graden had gevroren.

Voor dit verschil in temperatuur tussen dag en nacht hebben ze in de meteorologie een prachtige uitdrukking.

Het worden de zaagtanden genoemd.
Vanmorgen had ik als boodschappenjongen een hele serie korte ritjes gemaakt. Tussen 9 en 1 uur had ik zo in totaal 38 kilometer gefietst. Na thuis gegeten te hebben, trok ik mijn hardloopschoenen aan en liep via de buitenrand van de Stevenshof naar park "Ter Wadding", waar de sneeuwklokjes en krokussen welig tierden.
Thuis las ik nog wat in de krant, voordat ik onder de douche zou stappen. Op dat moment zag ik een appje van mijn vrouw. Ada had mijn vaardigheden met de kruiwagen nog vers in het geheugen en vroeg mij om op de volkstuin te komen kruien.

Daar aangekomen bleek, dat ik geen ijs, maar tuinafval van de ene tuin naar de andere moest kruien, waar het in compostvaten kan transformeren in vruchtbare tuinaarde. De kringloop der natuur.
Met een laatste rit naar huis kwam het dagtotaal op 48 kilometer fietsen en 8 hardlopen. Er zijn dagen, waarop ik minder doe....

Geen opmerkingen: