woensdag 10 februari 2021

Voorproef op de Vogelplas


Het had vannacht matig gevroren.

Op klomphoogte nog iets meer.

Na vanmorgen gewacht te hebben op de monteur voor een nieuwe watermeter, fietste ik naar de Aalmarkt om boodschappen te doen op de boerenmarkt. Het was prachtig winterweer.

Mijn vrouw fietste naar haar ouders. Ik reed een stuk met haar op, maar trapte door naar de Vogelplas. Tegen beter weten in had ik mijn schaatsen meegenomen. Stel je voor, dat er al schaatsers op dit meertje waren....
Gisteren en eergisteren had ik niet gedacht dat het kon, maar het kon toch.

Of eigenlijk meer "Ik kin net".

Toen ik achter een paar schaatsers aanreed, zag ik het ijs golven.

Daar ik geen synchroonzwemmer ben, koos ik ervoor alleen langs de rietkraag bij de A4 heen en weer te schaatsen. Ik wist, dat de HELE westkant maandagmiddag nog open lag!

Ik koos derhalve voor een kwartier heen en weer schaatsen langs de rietkraag op het dikste ijs.


Het voorproefje smaakte verrukkelijk.

De meeste andere schaatsers hielden het bij dit voorafje.

De komende dagen wordt het ijs immers alleen maar dikker. Dan is het veiliger om de Vogelplas langs de Kniplaan over te steken.

Het was een komen en gaan met schaatsers, die een voorproefje van het zwarte ijs kwamen halen.
Toen ik even bij de boerderij, waar je nog niet het ijs op kunt, een paar foto's maakte, kwamen er prompt schaatsers, die dachten dat je op het deel dat maandag nog open lag, op kon stappen. Ik wees hen op de veiliger oostzijde. Tenzij je van wakzwemmen houdt natuurlijk....
Via de Vlietlanden reed ik naar huis. Zo kwam ik langs de landijsbaan van Voorschoten. Deze werd net geprepareerd voor de opening morgenochtend. Ook hier zwart ijs. 
Zelf ben ik, weinig verrassend, morgen weer op de Vogelplas te vinden. De voorproef viel erg in de smaak.

Geen opmerkingen: