zaterdag 6 februari 2021

Vol verwachting klopt ons hartloop

Eén van de mooiste zinnen uit de vele Sinterklaasliedjes is "Vol verwachting klopt ons hart". Dat gevoel beving de vele schaatsers, die Nederland rijk is bij het aanschouwen van deze ijspluim vanmorgen.

De ijspluim van het KNMI gaat zelfs naar 20 centimeter ijs.

Dit is in overeenstemming met de verwachte temperaturen de komende 10 dagen met regelmatig strenge vorst.

Na vanmorgen bij "De Helianth" de wekelijkse boodschappen gedaan te hebben, reed ik om half 12 naar de Kniplaan toe, waar ik met Hans Boers had afgesproken. Met hem had ik in 2013 de marathon van Leiden gelopen in een shirt met Hartloper erop.

Wij liepen voor de Hartstichting.

We kwamen toen langs de Koppoel, waar je met de Molentocht over schaatst. Wellicht dat dat volgend weekeinde ook weer eens kan. 

Hans en ik liepen een rondje door de Vlietlanden op het warms van de dag. Door de vrij harde wind voelde het wel frisser aan.

Na ruim 8 kilometer lopen kwamen we weer bij de Vogelplas uit. Nu is het nog volledig vloeibaar, maar dat zal de komende dagen wel anders worden.

Het was vrij rustig. Er waren niet zoveel wandelaars op pad en slechts enkele hardlopers. Wel konden we de Noorse schaatslegende Mårtin Långbrøk tegen. Hij keek, of het Noorse hogedrukgebied wel op de juiste positie lag om ons eindelijk weer eens op natuurijs te laten schaatsen.

Deze veteraan had een tevreden blik in zijn ogen. Wij ook!

Geen opmerkingen: