dinsdag 14 september 2021

Aardappeloogstloop

Gisteren droomde ik over Tim de Beer. Niet zo vreemd, want vandaag is het 3 jaar geleden, dat onze onvergetelijke vriend overleden is.

Het leven gaat echter door. Zeker op een moestuin. Gezien de weersverwachtingen was het vandaag het beste moment om het tweede gedeelte van de aardappels te gaan oogsten. Na het ontbijt fietste Ada naar de volkstuin, ik ging er lopend naar toe.

Voordat we de piepers uit de grond konden halen, moesten we eerst de nodige planten met de hand verwijderen. Zodoende liep ik niet veel later met vieze handen rond.

Na ruim een uur gewerkt te hebben op de tuin, ging Ada met haar vader fietsen. Ik liep via de Papelaan, de Velostrada en "Ter Wadding" naar huis, waarmee ik vanmorgen14 kilometer lopen toevoegde aan mijn marathontraining zonder marathonschema. Ik ben zeer benieuwd, hoe het op 10 oktober zal gaan.
Thuis gekomen douchte ik me en haalde de wasmachine leeg en hing de was op.

Daarna haalde ik in de Leidse binnenstad de voorraad bloeddrukmedicijnen voor het komende kwartaal op en kocht bij "De Helianth" fruit. Daarmee fietste ik naar de volkstuin, waar ik met Ada had afgesproken om samen te eten op deze toch weer warme septemberdag.

De kikkers waren tijdens onze vakantie in Spanje teruggekeerd in de vijver.

Mijn vrouw bleef op de tuin, waar zij genoeg te doen had. Ik fietste naar huis, waar ik nog wat klusjes had te doen.

Geen opmerkingen: