zondag 12 september 2021

Levend labloop


Gisteren was een echte familiedag. We hadden met de familie van mijn vrouw afgesproken. Na op de fiets boodschappen gedaan te hebben bij "De Helianth" reisden we met de auto naar het huis van mijn oudste dochter. Daar maakten we de tuin gereed om met meer mensen buiten te kunnen zitten.

Op de fiets deed ik nog wat boodschappen bij de Plusmarkt. Beide keren, dat ik boodschappen deed, kwam ik in een regenbui terecht. Maar mij hoor je niet klagen, ruim een maand heb ik nauwelijks regendruppels gevoeld.
De schoonfamilie kwam samen met ons gezin binnendruppelen om de zoon uit Spanje en zijn vriendin te begroeten.

Het was een reuze gezellige middag, waarbij onze Spanjaarden bij konden praten met deze en gene.

Ook onze kleinzoon had een geweldige middag. Maar ja, hij speelde dan ook een thuiswedstrijd.


Na afloop gingen we met 8 mensen nog een rondje in het park in de omgeving wandelen. Dit hield in, dat ik gisteren een rustdag had in aanloop naar de Marathon van Leiden. Daar ik een maand geleden voor het laatst een halve marathon had gelopen, kon ik me niet veroorloven om het schema om bijna iedere dag een afstand van 8 tot 10 kilometer te gaan lopen te laten versloffen.
Derhalve stond ik op deze zondagmorgen om half 8 naast mijn bed en een kwartier later trok ik de voordeur achter me dicht. Via de Rhijnhofweg liep ik Oegstgeest binnen.

Daar liep ik over een nieuw fietspad langs het Levend lab, dat binnenkort gaat verhuizen naar het Bio Science Park in Leiden.


Een stukje verderop zag ik bij de nieuwbouw de straatnaam Kronenburg.

Een paar honderd meter verderop lag een zeer gevoelige grens. De Rijn was hier de grens tussen het Romeinse rijk en de barbaren ten noorden ervan, maar ik heb het niet over de Limes, die onlangs de status van Werelderfgoed heeft gekregen.
Sinds kort is de grens tussen de gemeenten Oegstgeest en Katwijk zeer omstreden.

Halverwege de fietsbrug over de Rijn liep ik Valkenburg binnen, dat sinds 2006 bij de gemeente Katwijk hoort. Gelukkig was het om kwart over 8 nog zeer rustig op straat....
Ook op de Tjalmaweg was het zeer stil. Deze was afgesloten voor werkzaamheden. Er reed alleen wat werkverkeer. Langs het nog stille Valkenburgse meer liep ik naar huis toe, waar ik na ruim 10 kilometer lopen weer thuis van de Levend laploop.

Geen opmerkingen: