zondag 26 september 2021

Piloña

Om half 8 werden we wakker. Ik dekte de tafel en at alvast wat fruit en yoghurt. Om kwart voor 9 zat ik op de fiets om in Nava boodschappen te doen bij de bakker. Met 4 broden kwam ik na het nodige klimwerk weer thuis. Samen ontbeten we.
Ada en Ana gingen met de auto boodschappen doen, Siebe ging aan het werk en ik schilderde de panelen aan de binnenkant van de balustrade. Het verfblik was nagenoeg leeg.

Toen de dames terugkwamen van het boodschappen doen, maakten we ons gereed om naar Fuentes af te reizen. Het was zonnig en warm weer.


Bij Ana's ouders werden we allerhartelijkst ontvangen. We waren er al eerder geweest, maar telkens ben je aangenaam verrast door het uitzicht in dit berglandschap.
Ivan en Nerea waren druk bezig om de barbecue voor te bereiden. Op een houtvuur werden rundvlees en chorizo geroosterd.

Wij dronken vooraf een door Ivan gemaakte cider. Deze sidra smaakte heerlijk.
In een open schuur zaten we aan een lange tafel te genieten van de aardappelsalade, het geroosterde vlees en de appelcider. Er was flan toe. We waren helemaal verzadigd.

Met een pickuptruck reden we met zijn zessen naar de top van La Coronina.

Op deze 648 meter hoge bergtop heb je vrij uitzicht naar alle kanten.


Geen wonder, dat hier een t.v.-antenne staat. Complotdenkers denken hier het hunne van. Coronina lijkt veel op Corona en de zendmast zou zomaar een vermomde 5G-mast kunnen zijn.
Wij hadden daar geen last van, We genoten gewoon van het uitzicht over de bergen en de zee!
We reden terug naar de boerderij, waar we zagen, dat Romain Bardet de etappe van de Vuelta won.
Na de Ronde van Spanje volgde de Ronde van Piloña. We vertrokken naar een tweede weiland met de truck. Hoog in het dal van de Piloña werd een groep koeien ingeënt.

We reden over stille steile wegen kriskras door het Piloñadal. We betraden een verlaten weiland om hazelnoten te rapen. 

Schudden aan de boom werkte fantastisch.

Een regen van noten kwam naar beneden. Met zijn zessen hadden we een vrij grote doos vol.

Via andere stille weggetjes door het dal van de Piloña reden we terug naar de boerderij. In de avondschemering kwamen we daar aan.
Daar namen we afscheid van Ana's vader en moeder en haar broer en zijn vriendin. We bedankten hen hartelijk voor de gastvrijheid en de mooie rondrit.

Asturias, paraios natural. Deze slogan klopt helemaal.
Om half 10 reden we terug naar huis, waar we nog wat brood en yoghurt aten. We hadden een geweldige dag gehad in en om het dal van de Piloña.

Geen opmerkingen: