dinsdag 14 september 2021

Buddhas BHV-er

Gisteren was ik een van de 14 vrijwilligers van de Leidse IJshal, die de herhalingscursus voor bedrijfshulpverleners bijwoonden. Daar ik zelf op mijn werk bij de Katwijkse bibliotheek BHV-er en preventiemedewerker was, kun ik de opgedane kennis weer even opfrissen.
In het ochtenddeel werd de kennis getoetst door in drie groepen kaartjes met vragen en antwoorden in de juiste volgorde te leggen. In ons kwintet werd daardoor gediscussieerd, wat wanneer kwam. Regelmatig werden de kaartjes herschikt.

's Middags kwam het praktische deel aan de orde. Als slot konden we oefenen op de reanimatiepoppen. Met plastic wegwerpzakken en rubber gezichten, die na iedere deelnemer vervangen werden en in de wasmand gingen voor een grondige reiniging, konden we eindelijk weer eens oefenen op mond-op-mondbeademing. De aanwezige vrouwen ontfermden zich over Rubberen Robbie.

Om 4 uur zat de BHV-cursus erop en ging ik naar huis, waar ik mijn kleinzoon nog voor kon lezen, voordat ik weer op pad ging.

Ik fietste naar Jos Drabbels, met wie ik naar de Botermarkt reed. Daar hadden we het afsluitende etentje van de droogtrainingsgroep van de IJVL bij "Buddhas". Met 12 personen hadden we de grootste trainingsgroep van dit seizoen!

Het spreekt voor zich, dat we een gezellige avond hadden met elkaar. Er werd ook genoeg gelachen.

Van Feyenoord-fan Jaap de Gorter kreeg ik het boek "Het mooie van Ajax" met de woorden: "Hier kan ik niks mee!"

Ik dacht daar een tikkeltje anders over.
's Avonds kon ik het vandaag bij de BHV-cursus geleerde in de praktijk brengen. Zoals algemeen bekend is, is de Thaise keuken nogal heet. Zelfs door licht pikante gerechten sta je in brand. En laat de meest effectieve manier van brandjes blussen nou net uitgebreid aan de orde zijn gekomen.....


Geen opmerkingen: