zaterdag 18 september 2021

De lange halve marathon

De IJVL is een van de weinige ijsclubs in Nederland, die niet beschikt over een eigen landijsbaan. Doordat de schaatsers hun rondjes draaien in de Leidse IJshal, op de Uithof en in Haarlem, beschikt de Leidse schaatsvereniging niet over een eigen clubhuis. 

De after summer borrel van de IJVL vond dan ook plaats op het terras van de kantine van de landijsbaan van Voorschoten. Op deze prachtige nazomermiddag was het genieten onder het genot van een biertje.

Dat was ook wel nodig, want ik was aardig uitgedroogd. Vandaag wilde ik weer eens een halve marathon lopen. Na vanmorgen met mijn vrouw boodschappen gedaan te hebben, trok ik thuis mijn sportkleding aan. Om 11 uur trok ik de voordeur achter me dicht.
Met een omweg liep ik naar de volkstuin toe, waarmee ik de eerste 6 kilometer al te pakken had. Na mijn waterflesje leeggedronken te hebben, vulde ik dit weer en liep via de "geheime" klim in Rijksdorp naar "De Klip" toe. Vandaar liep ik richting Wassenaarse slag.


Het was op het warmst van de dag, dus ik zweette behoorlijk. Bij de kraan bij het fietspad naar Den Haag vulde ik mijn flesje weer en liep de laatste kilometer naar het strand. 

Dit was het keerpunt. Ik liep terug over de heenweg met weer een flinke klim in Rijksdorp en op de volkstuin at ik wat brood met Ada. Op dat moment had ik een halve marathon achter de kiezen.
Na een kwartiertje zitten viel het niet mee, om weer op gang te komen, maar met een kleine slinger liep ik in 4 kilometer naar huis toe. Zo had ik een lange halve marathon van 25 kilometer gelopen.
Mijn marathonschema bevat niet veel echt duurwerk, maar vanaf zondag staat de teller desondanks op 90 kilometer.

Met het oog op de supercompensatie las ik nu 2 dagen rust in. Ik ben zeer benieuwd, hoe dit op 10 oktober uit gaat pakken.

Geen opmerkingen: