vrijdag 17 september 2021

Stopwolloop

Via Marktplaats had mijn vrouw bij een particulier stopwol besteld. Deze kon vandaag in Rijnsburg opgehaald worden. Ik zou dat gaan doen.
Toen mijn vrouw vanmorgen om half 8 besloot om te gaan zwemmen in het Valkenburgse meer, kleedde ik me om en trok mijn hardloopkleding aan. Ada ging op de fiets naar het zwemwater, ik ging er lopend heen.

Het water was kouder dan gedacht. Daar had ik geen last van. Met hardlopen krijg je het vanzelf warmer. Ik liep over het strandje door naar Valkenburg, waar ik de brug over de Rijn overstak. Vlak achter me hoorde ik een klap. Een meisje was met haar fiets op de brug onderuit gegaan.
Met de BHV-cursus nog vers in het geheugen draaide ik me om en keek of ik assistentie kon verlenen.
De val was gelukkig gebroken door het brede stuur met krat voorop, maar ze kon niet opstaan. Er zat een veter om haar trapper gedraaid. Gelukkig was ik in het bezit van een veterdiploma.
Ik haalde vakkundig de veter tussen de trapper vandaar en de brugklasser kon haar weg vervolgen naar de brugklas.

Ik liep de andere kant op en in Rijnsburg haalde ik de stopwol op, waarmee ik naar huis liep.
Met mijn vrouw ontbeet ik na 12 kilometer lopen op een vrijwel nuchtere maag. Ik had alleen een banaan op. Daarna douchte ik me.
Om half 11 fietste ik naar Katwijk, waar ik in filiaal Hoornes/Rijnsoever mijn oud-collega's Nelina en Bea opzocht. Met hen praatte ik bij de thee bij, waarna ik via Oegstgeest naar de Sleutelstad fietste, waar men net een nieuwe sleutel aan de collectie had toegevoegd.
Bij de Aalmarkt kwam ik trainingsmaat Henk Distelvelt tegen, die met zijn vrouw dop deze mooie dag aan het wandelen was.

Met deze "Krasse knar" praatte ik geruime tijd, terwijl de boten op de Rijn in colonne voorbijvoeren. 
Daarna reed ik door naar "De Helianth", waar ik boodschappen deed. Thuis at ik om met een volle maag naar de volkstuin te trappen, waar mijn vrouw vanaf het middaguur al bezig was. Maar ja, je hebt groene vingers of je hebt ze niet.....
Na de thee deed ik nog wat kleine klusjes, waarna ik naar huis fietste. De kilometerteller gaf 36 kilometer aan. Met de 12 kilometer van de Stopwolloop erbij was het een alleraardigste trainingsdag.


Geen opmerkingen: