woensdag 22 september 2021

Leidse Houtloop

Net als gisteren beleefden we een koude start van de dag, waarbij opvalt, dat de temperatuur pal aan zee flinke verschillen vertoont met die van nog geen 10 kilometer landinwaarts.

Voor het opspuiten van de ijsvloer in de Leidse IJshal was dit goed nieuws. Het is in de hal kouder en vriest het water sneller aan. 

Het ging trouwens toch lekker snel, daar het ijs dik genoeg was om de Zamboni in te kunnen zetten. 

Hans van der Post bestuurde de dweilmachine, Wim Notenboom en ik spoten met de brandslang in de hoeken, waar de Zamboni niet makkelijk kon komen. Doordat er meer water op het ijs lag, duurde het wel langer, voordat we weer "een rondje" konden doen.
Tijdens de pauze rond het middaguur nam ik op het heetst van de dag de gelegenheid te baat voor een looptraining in aanloop naar de Marathon van Leiden op 10 oktober.

Ik liep naar het Houtkwartier, waar ik in de jaren '80 ruim 3 jaar filiaalhoofd ben geweest. Daar liep ik een rondje met wat slingers door de Leidse Hout.

In totaal liep ik ruim 6 kilometer. Daarna volgde de échte coolingdown weer met een rondje spuiten, nadat de Zamboni zijn werk had gedaan.
In het zonnetje fietste ik naar huis om met mijn vrouw te eten. Dat was wel nodig, want ik had het brood gehaald op de Boerenmarkt. 
Ada ging 's middags naar de volkstuin, ik reed nogmaals naar de Vondellaan om te helpen met het spuiten. In de pauzes beantwoordde ik via de mail wat vragen over het Eisstockschiessen. Als coördinator Bavarian curling heb ik daar nog voor de ijsbaan open is, aardig wat werk aan.

Geen opmerkingen: