vrijdag 10 september 2021

"It giet oan!"

 Het is alweer bijna een kwart eeuw geleden, dat voorzitter Henk Kroes de inmiddels gevleugelde woorden uitsprak: "It giet oan!"

Gezien de voortschrijdende klimaatverandering worden de tussenpozen tussen de Elfstedentochten steeds langer.

Daar heeft de marathon geen last van, maar inmiddels is het toch al bijna tweeënhalf jaar geleden, dat de Leiden Marathon georganiseerd kon worden. Corona gooide al die tijd roet in het eten. De lijst van afgelaste marathons is groot.
Maar eenieder kent wel de introductiepagina in de Asterixstrips, waarbij één dorpje moedig weerstand bleef bieden tegen de Romeinse overheersers.

Welnu, Leiden heeft daar enige ervaring mee.

Deze geest van gemoedelijke onverzettelijkheid heerst ook bij de organisatie van de marathon van Leiden. En waar alle grote marathons verschuiven naar 2022, daar klink in de Sleutelstad "It giet oan!"

Gisterenavond kregen we via de mail een Magazine toegezonden met het verlossende woord. Op 10 oktober kunnen we van start op 5 afstanden: de kidsrun, de 5 en 10 kilometer en de hele en de halve marathon. Voor de deelnemers ligt een medaille klaar met het Rapenburg, de mooiste gracht van Nederland.

Er is echter een klein detail, dat nog enige aandacht behoeft: de deelnemers. Op dit moment is nog maar 30% van het normale aantal inschrijvingen binnen. Bij deze wil ik iedere sporter oproepen om zich zo snel mogelijk op de geven voor één van de afstanden. Ben je onvoldoende getraind voor de langste afstanden, geef je dan gewoon op voor een kortere.

Geef je dus op voor het eerste grote loopevenement sinds de corona uitbrak. Opa Breed geeft het goede voorbeeld.

Hij gaat op 10 oktober om 10 uur van start bij de marathon van Leiden. Doen jullie ook mee met één van de afstanden van de gezelligste marathon van Nederland?

Geen opmerkingen: