vrijdag 24 september 2021

Spuiten en slikken

Eén van de meest spraakmakende televisieprogramma's in deze eeuw was "Spuiten en slikken". Welnu, mijn programma voor vandaag had daar ook wel wat van weg.
Om 9 uur fietste ik naar de Leidse IJshal om te helpen met het spuiten van een flinterdun laagje water op het ijs, nadat gisteren een kalklaag was aangebracht. Je kunt je al een voorstelling maken over hoe het is als er weer schaatsers over het ijs zoeven.
 
Terwijl ijsmeester Jan van Rijn allerlei installaties uittestte, spoten Aad van Tol en ik met de brandslangen een viertal laagjes. Het was gezellig om deze "Krasse knar" weer op het ijs te zien. 
De Duitsers hebben er een uitdrukking voor: "Ja, das ist Toll!"

Aad had het geluk om de gloriejaren van de popmuziek met Den Haag als hoofdstad van Nederland, van nabij mee te maken. Hij kan er dan in onvervalst Haags ook smakelijk over vertellen. Hij werd op zijn wenken bediend, want eerst hoorden we "Radar love" van "The Golden Earring".

Een paar minuten later werd "Seasons" van "Earth & Fire" op de radio gedraaid.

Aads dag kon niet meer stuk. Die van mij ook niet, want na een ochtend spuiten fietste ik naar Hillegom. Mijn zus Corrie is jarig, dus ik ging op verjaardagsvisite. En wat doe je, als je een gebakje krijgt? Inderdaad: slikken!

Daarna fietste ik door naar "Klein Duimpje", waar ik met mijn vrienden Bas Warnink en Joep Kapiteyn had afgesproken. Op het terras was het met een Hillegoms Weizen en een Blauwe tram prima uit te houden. En wat doe je als je een slok bier neemt? Inderdaad: slikken!
De dag werd goed samengevat in het lied "Go ask Alice" van "Jefferson Airplane" met de zang van Grace Slick.

Voor we weer op de fiets naar huis stapten, ging ik nog even naar het toilet. Het urinoir was gelukkig op normale afstand. Afgelopen zondag in "De Duycker" was dat wel anders. Daar was een geel-zwart lint op de vloer geplakt op anderhalve meter van het urinoir. Ik zal het maar meteen bekennen: op mijn leeftijd spui ik geen anderhalve meter meer....

Geen opmerkingen: