zaterdag 26 april 2014

Koningsdag

Het is wel vreemd dat Nederland na meer dan een eeuw Koninginnedag ineens een Koningsdag heeft. Nog vreemder is het, dat het na 65 jaar niet meer op 30 april gevierd wordt. Maar voor de rest heeft het een traditionele invulling gekregen.

Overal in den lande worden vrijmarkten gehouden, waarbij die in Amsterdam traditiegetrouw het meest in het oog springt.

Ook tal van muziekgroepen treden in de open lucht lucht op. Soms wordt dit opgefleurd met het folkloristische volksdansen.

En dan bestaat er natuurlijk altijd de mogelijkheid om er voor te zorgen, dat de allereerste Koningsdag er eentje wordt, die je je leven lang zult blijven herinneren.

Onder het motto "Mijdt de meute" gingen Ada en ik vandaag een fietstocht maken door de duinen. Het was wisselend bewolkt, de temperatuur was aangenaam en er stond een niet al te harde zuidwesten wind. Kortom: prima fietsweer.

In mijn TNT-trainingspak fietste ik naast mijn vrouw via het Valkenburgse Meer en De Klip naar Wassenaarse Slag en vandaar naar Meijendel, waar we op het terras van het nieuwe pannenkoekenhuis koffie en warme chocolademelk dronken en een appeltaart nuttigden.

We fietsten een rondje door Meijendel om daarna over het fietspad achter de zeereep naar Scheveningen te trappen.

In de Residentie aangekomen volgden we aanvankelijk nog een behoorlijk stuk de Noordzeeroute.

Ter hoogte van Madurodam bogen we daar van af. We wilden in het park van Clingendael lunchen. Dat viel niet mee. Bij iedere ingang zagen we verkeersborden staan, die aangaven, dat het alleen voor voetgangers toegankelijk was.

Daar we toch wel trek kregen, negeerden we het bord op een rustige plek om op een bank bij een paar prachtige in elkaar gevlochten beuken ons brood op te eten.
Op zoek naar een fietspad reden we verder over het onverharde bospad, waarbij we in een paar kilometer fietsen slechts enkele wandelaars tegen kwamen. Uiteindelijk kwamen we na deze mooie bostocht op een fietspad uit. Na een klein stukje langs de A44 gereden te hebben konden we al vrij snel naar de Landgoederenroute fietsen.

In het Van Ommerenpark zagen we behoorlijk wat voorjaarszonnebloemen.

Via slingerpaden kwamen we uiteindelijk uit bij de volkstuin, waar Ada aan de slag ging. Ik fietste door naar huis, waar mij op de allereerste Koningsdag na 55,5 km een schone taak wachtte: de w.c.'s schoonmaken.

Geen opmerkingen: