dinsdag 1 april 2014

't Vogelhoff

De fietsenmaker had mij met nadruk gezegd, dat ik na 500 km de Batavus Galibier even moest laten controleren om alles goed af te stellen. Zodoende fietste ik vanmorgen op mijn nieuwe fiets naar Van Vliet in Voorschoten voor de eerste servicebeurt.

In 3 weken tijd had ik de 500 kilometer volgemaakt.
Terwijl mijn fiets onder handen werd genomen had ik tijd om 10 km te gaan lopen. Vanaf de Leidseweg liep ik naar de Lammenbrug en over de Oostvlietweg naar 't Vogelhoff.
Vlak na Volkstuinvereniging Roomburg vind je een met klaphekken afgezette fietspad dwars door de weilanden. Ik had gepland om over de wandelpaden in dit nieuwe natuurgebied te kunnen lopen, maar het gebied was afgezet met hekwerken om de broedende vogels niet te storen.

Ondertussen is de provincie Zuid-Holland druk doende om dwars door dit gebied de als Rijnlandroute vermomde Rijksweg 11 aan te leggen. Hoe zot wil je het hebben?
Het nieuwe fietspad heeft prima skeelerasfalt, maar je moet wel rekening houden met een stuk of 4 veeroosters. Het komt uit bij het tunneltje onder de A4 ter hoogte van de molen. Hier werd het fietspad naar de Vlietlanden opnieuw geasfalteerd, dus voor skeeleraars goed nieuws.
Ik liep over de brede, maar zeer rustige weg naar de Vlietlanden, waar het fietspad ook aan een opknapbeurt toe is. Door de Vlietlanden ging de route naar de brug over de Vliet vlak bij de ijsbaan van Voorschoten.
Langs de Vliet liep ik door de nieuwbouwwijk, waar de dochter van Vladimir Poetin woont.

Zolang zij daar verblijft, hoeven wij niet bang te zijn, dat de president van Rusland met bommen gaat smijten in onze richting.

Langs landgoed Berbice, dat momenteel wordt opgeknapt, liep ik weer terug naar fietsenmaker Van Vliet, waar ik mijn fiets ophaalde na een lenteloop met fors hogere temperaturen dan vorig jaar op 1 april.

Geen opmerkingen: