dinsdag 15 april 2014

Stevenshof plus

Na de halve marathon van afgelopen zondag voelde ik mijn kuiten gisteren af en toe aardig. Ik had me dan ook voorgenomen om vanmorgen een rustig rondje om de wijk te lopen van 6 kilometer. Om even over half 9 vertrok ik in de koude wind naar het fietspad langs de rand van de Stevenshof.
Bij station de Vink gekomen liep ik een stukje Velostrada om vervolgens langs de kleine landijsbaan en de Rijndijk over de busbrug naar de Gandhistraat te gaan. Ter hoogte van de Dijkhoflaan zag ik een politiewagen op het fietspad keren.

Daar dit niet helemaal gebruikelijk is, vroeg ik of ze iemand zochten.
"We zoeken 2 fietsers, die op elkaar geknald zijn", was het antwoord en zij reden de Dijkhoflaan in omgekeerde richting weer op. Het lopen ging een stuk makkelijker, dan ik had gedacht, dus na langs de 3 Octoberhal gelopen te hebben maakte ik de slinger langs de Stevenshofdreef. Bij de fietsbrug over deze doorgaande weg door de wijk zag ik dat de agenten druk in de weer waren om de botsing tussen 2 fietsers in een proces-verbaal te verwerken.
Ik maakte nog een linger langs de scholen om over de Kenauweg naar de molen terug te lopen. Hier pakte ik nog een blokje extra om de 10 kilometer vol te maken.
Dit zijn wat dat aangaat heerlijke trainingen: je doet meer, dan je van plan was!

Geen opmerkingen: