maandag 21 april 2014

Naar de bollen

Met het oog op de fietsvakantie van deze zomer hadden Ada en ik afgesproken om vandaag samen een wat langere fietstocht te maken. En daar op dit moment de Bollenstreek op zijn mooist is, was de keuze van de bestemming niet zo heel moeilijk.

Na met Ana en Siebe ontbeten te hebben, vertrokken we via Oegstgeest over het slingerweggetje door de weilanden naar Voorhout. Door dit flink gegroeide dorp reden we door naar het bollenveld van mijn broer Kees. Het tulpenveld zag er fantastisch uit dankzij een enorme varieteit aan kleuren en vormen.
Naast mijn broer sprak ik ook nog een tijdje met Henk Grimbergen sr., die net langs kwam rijden op zijn racefiets.
Ada en ik fietsten door naar de sportvelden van Lisse en naar de Keukenhof, waar de kilometerteller op exact 20 kilometer stond. Met het oog op de Alternatieve Keukenhofloop van volgende week zondag handig om te weten.

Via Halfweg fietsten we om het Oostduinse Meer heen naar Noordwijkerhout. Via Noordwijk en Katwijk aan den Rijn fietsten we door naar de volkstuin.

Hier had Ada nog wat klussen te doen. En ondanks dat ik nog nooit iets verkeerds heb gedaan, dat Ada nog een taakstraf voor me. Op mijn knieën mocht ik onkruid gaan wieden. Ik kan u verzekeren: het is de laatste weken groeizaam weer geweest!
Met rabarber, sla en spinazie in de fietstas reden we op huis aan, waar we na een kleurrijke fietstocht van 50 kilometer thuiskwamen onder een grauw wolkendek.

Geen opmerkingen: