vrijdag 18 april 2014

Voorne-Putten

Vanochtend zaten we om even over half 9 op de fiets naar Leiden Centraal, waar we de trein naar Schiedam namen. Daar stapten we op de metro naar Spijkenisse, waar we Bas Crezee tegen kwamen, die net de metro zou nemen.
We wandelden naar het huis van Joep Kapiteijn toe. Samen met hem zouden we op zoek gaan naar een camping.

Met de auto van Joep reden we naar Zuidland, waar begin deze maand een natuurkampeerterrein geopend was: "De Kersegaard".

Op zich was het en mooie camping, maar met tijdelijk slechts 1 douche voor een groep van 8 of 9 fietsers leek het ons iets minder geschikt. De ligging net buiten Zuidland was mooi, maar met winderig weer zou de beschutting niet optimaal zijn.
We reden door naar Oudenhoorn, waar we bij "De Zonnehoeve" uitkwamen. Hier kregen we een gastvrije rondleiding. De beschutting was hier een stuk beter, de voorzieningen ook, maar deze camping had het nadeel midden in de polder te liggen.

Tijdens onze rit om campings te vergelijken kwamen we terecht in Hellevoetsluis. Daar reden we camping "'t Weergors" op. Het zag er uit als een drukke camping, dus we vermoedden, dat we voor het door ons gewenste weekeinde achter het net zouden vissen met 1 camper, 1 vouwwagen en 3 trekkerstenten en in eerste instantie leek het daar ook een beetje op, maar veld M bleek rustig gelegen in een uithoek en de ruimte was groot genoeg voor al onze onderkomens.

Na een rondje over de camping schreven we ons dus in voor ons fietsweekeinde. "'t Weergors" was prachtig gelegen, had veel beschutting, goede voorzieningen en je zat zo in het oude centrum van Hellevoetsluis.

We kunnen dus gaan oefenen op het door Fungus bekend geworden lied "De ijzeren man":
"In Hellevoetsluis, daar staat een huis,
hoera, de ijzeren man etc."

Wij begaven ons naar restaurant "Aquarius", dat gelegen was aan het Haringvliet. Het uitzicht was dan ook groots, net als sommige "bootjes", die langs kwamen varen.

Het was helaas te fris om op het terras te gaan zitten. Met een graad of 10 en een stevige wind leek het ons raadzamer om in het restaurant plaats te nemen, waar we genoten van een uitsmijter of een gemengde salade. Een uur later vertrokken we uit "Aquarius". De kans, dat we er terug komen is aanzienlijk.

Joep zette ons af bij Paul Crezee, met wie we bijkletsten en door zijn grote tuin wandelden. Paul zette ons om 5 uur af bij het veerpont van Rozenburg naar Maassluis. Na een wandeling door de buitendijkse woonwijk kwamen we precies op tijd om de trein naar Schiedam te halen. Om half 7 fietsen we terug naar huis na een rondrit over Voorne-Putten.

Geen opmerkingen: