donderdag 24 april 2014

Molenpad

Soms ben je van plan een bepaalde route te gaan lopen, maar door iets onverwachts kies je voor een andere route. Dat deed ik vanmorgen. Ik had mijn Batavus Galibier weggebracht naar fietsenmaker Van Vliet in Voorschoten voor het opnieuw afstellen van de versnellingen. Twee weken geleden was er een versnellingskabel vervangen. In die tijd ontstaat er enige "rek" in de kabel, dus het moet opnieuw afgesteld worden.

Vanaf de fietsenwinkel liep ik achter de voetbalvelden en zwembad "De Vliet" langs naar de Lammebrug. Het was mijn bedoeling om het rondje "'t Vogelhoff" te lopen. Maar helaas, de brug ging net open en er kwamen 3 vrachtboten aan, dus dat kon wel even duren. Ik was net warm gelopen. Derhalve had ik geen zin om minutenlang stil te gaan staan.
Langs de Kanaalweg liep ik door naar de fietsbrug langs het spoor en vandaar rende ik Cronesteyn in. Langs de spoorlijn ging ik verder naar de fietstunnel onder Rijksweg 11. Zo kwam ik uit op het Molenpad naar Zoeterwoude Dorp.
Na alle ophef de laatste dagen over het gevaarlijke gedrag van Nederlandse wielrenners op de te smalle fietspaden liep ik veiligheidshalve maar op het schelpenpad langs het fiespad.

Er was weliswaar in geen velden of wegen een wielrenner te bekennen, maar na alle mediaberichten dacht ik: "Je kunt natuurlijk nooit weten...."
Via de Miening en de Vrouwenweg kwam ik weer uit bij de Lammebrug om over het zeer hobbelige fietspad achter zwembad "De Vliet" langs naar Van Vliet. Mijn geplande rondje van 10 km was er eentje van 15 km geworden, maar als marathonloper wordt je daar niet warm of koud van.
Met een weer soepel lopend versnellingsapparaat fietste ik naar Bever aan de Nieuwe Rijn om een paar Campinggaz 470 te kopen met het oog op het kampeerweekeinde in Hellevoetsluis.
Daar kwam ik IJVL-lid Anne Olsthoorn tegen, die vroeg, of ik al aan het skeeleren was.
"Nog niet", antwoordde ik: "Na de marathon van Leiden ga ik beginnen."
Bij het afrekenen kwam ik te praten met de verkoper, die een paar keer de marathon van Londen had gelopen. Hij vertelde over de lus in het parcours, waardoor je na zo'n 20 km de toppers op topsnelheid je tegemoet zag komen aan de overzijde van de straten van Londen.

Geen opmerkingen: