zondag 20 april 2014

Mix and Match

Soms heb je van die drukbezette dagen. Gisterenochtend had ik met Ada boodschappen gedaan in de Leidse binnenstad, waar ik mijn trainingsmaat Bauke Dooper tegen kwam, die een paar weken geleden in Fryslân een toertocht had geskeelerd door zijn geboortedorp Blauhûs.
's Middags had ik mijn tweede 30 km gelopen met Hans Boers en na me geschoren en gedoucht te hebben, konden Ada en ik meteen na het eten van de pompoensoep weer op de fiets stappen. We trapten tegen de wind in naar Hazerswoude-Rijndijk.
Daarbij kwamen we langs één der zegeningen van de globalisering. Avery Dennison gaat hier de poorten sluiten met weer meer werkloosheid in Nederland. De fabriek wordt verplaatst naar een land met lagere lonen.

Om 10 over 8 begon het concert van "Rainbow Colours".

Het thema was "Mix and Match". Er werden liederen gezongen uit vrijwel ieder werelddeel. Het mooiste nummer voor de pauze kwam uit Afrika: Siyahamba.

De laatste nummers voor de pauze waren voor "The Doggy Dike".

Ze speelden een viertal Ierse nummers. De sfeer werd vergroot door de diavoorstelling van het prachtige Ierse landschap op de achtergrond.


Na de pauze, waarin we met Oscar en Annelies van Wijk en hun kinderen praatten, speelde "The Doggy Dike" nog een viertal nummers.

Daarna was "Rainbow Colours" weer aan de beurt, onder andere met hun vertolking van "Stay with me till the morning".

Aan het slot van het concert speelden en zongen koor en folkgroep samen een drietal evergreens uit de folkmuziek.
We hadden volop genoten van een gevarieerde muziekavond. Aan de bar praatten we onder het genot van een witte wijn een een Texels Springtij tot half 12 bij met Oscar en Annelies, waarna we met de wind in de rug naar huis reden. Soms zit het heel erg mee....

Geen opmerkingen: