woensdag 16 april 2014

Dennis

Een amateur-hardloper heeft zondag in Rotterdam heel wat verder gelopen dan hij van plan was. Hij had zich ingeschreven voor de 10 kilometer, maar kwam door een vergissing terecht in het startvak van de marathon. Toen hij er na een tijdje achterkwam, besloot hij door te lopen. Zijn tijd: een keurige ruim vier-en-een-half uur.
"Het was gewoon een stommiteit, een misverstand", zegt Dennis Hübner tegen RTV Rijnmond. Hij was wat laat bij de start en in de haast sloot hij aan bij de verkeerde rij. Hij kwam erachter dat hij fout zat toen hij tijdens de race vaststelde dat zijn medelopers een andere tekst onder hun startnummer hadden staan. "Toen had ik wel een beetje door dat er iets mis was."
Hübner heeft geen moment overwogen om te stoppen. "Er stonden bekenden van mij aan de finish en ik wilde niet aankomen met het verhaal 'ik was verkeerd gestart dus ik heb hem maar niet afgemaakt'."
Zijn vrienden aan de finish vonden wel dat Hübner wat lang wegbleef, voor een loop van 10 kilometer. "Mijn vriendin appte me "waar blijf je nou, de bezemwagens zijn al binnen". En toen stuurde ik een foto van Ahoy terug, waar ik toen was, en dat het nog even zou duren."
Hübner, die natuurlijk niet had getraind voor ruim 42 kilometer, had het in die bijna vijf uur wel zwaar. Vooral bij 34 kilometer deed het pijn. "Maar de sfeer, de mensen, de organisatie, die zorgen ervoor dat je erdoorheen komt."

Omdat Hübner de verkeerde afstand heeft gelopen, staat hij niet in de uitslag. Hij heeft wel een officiële marathonmedaille gekregen. Die heeft hij als bewijs voor zijn verhaal laten zien aan RTV Rijnmond.
Kennelijk zit het in de voornaam Dennis. Ik heb namelijk een neef, die vrijwel ongetraind een aantal keren de marathon van Rotterdam heeft uitgelopen. Hij trainde een paar keer 10 km, als hij er zin in had een enkel keertje 15 km en liep dan de marathon uit in ongeveer drieënhalf uur, een tijd, waar ik alleen maar van kan dromen!
Mijn trainingsschema ziet er heel anders uit!
Nu is het wel zo, dat Dennis Cuvelier in die jaren een zeer goede basisconditie had. Hij zat in de selectie van voetbalvereniging DIOS uit Nieuw-Vennep, waar zijn sterkste punt zijn loopvermogen was. Zijn tegenstanders werden helemaal gek van het aantal kilometers, dat Dennis in anderhalf uur aflegde.
Maar dan nog: op basis van 2 keer 10 kilometer looptraining de marathon uitlopen....

1 opmerking:

Bert Breed zei

Dit mailtje kreeg ik van een trainingsmaat: Goedemorgen heren,
Ja een bizar verhaal Bert, maar ook ik stond jaren geleden in R'dam in het marathonvak....ik kwam er gelukkig wat eerder achter.