maandag 21 december 2015

Sinterkerst

Een paar weken geleden kregen we een uitnodiging van mijn broer Paul en zijn vrouw voor Sinterkerst. Na de dood van onze vader in 2002 kwamen we met broers, zussen en aanhang nadien een aantal keren bijeen tussen Sinterklaas en Kerstmis. Na een paar jaar raakte deze traditie alweer in de vergetelheid.
Gisterenmiddag fietsten Ada en ik via de Leidse binnenstad naar Nieuw-Vennep via Oud-Ade, Rijpwetering en Nieuwe Wetering. Met de wind in de rug ging dat erg makkelijk.

Door de absurd hoge temperaturen had het meer weg van een ritje in de lente dan van eentje rond de kortste dag.

Onderweg kwamen we diverse bloeiende planten tegen, die je normaal nooit in bloei ziet staan in december, zoals koolzaad, madeliefjes en zelfs een witte roos. Dat is nog eens een kerstroos!

We hadden een gezellige middag, waarbij de lachsalvo's regelmatig door de kamer schalden. We speelden een cadeauspel, waarbij het verschil tussen winnen en verliezen zeer klein bleek te zijn.
Na het eten vertrokken Ada en ik om een uur of 8 op de fiets naar Leiden. De wind was een stuk minder dan voorspeld, hetgeen wij niet erg vonden, daar we tegenwind hadden. Met 49 kilometer als dagtotaal op de teller hadden we desondanks wel een aardig stukje weggetrapt.

Geen opmerkingen: