dinsdag 22 december 2015

Papendal

Als lid van de Ondernemingsraad van Openbare Bibliotheek Katwijk ben ik in de loop der jaren diverse keren naar studiedagen geweest. Een aantal ervan vond plaats op Papendal.

De laatste keer waren we er samen met de Nederlandse hockeydames, een keer ervoor met de Handbalacademie. Toen konden we niet bevroeden, tot welke enorme hoogte de Nederlandse handbalsters zouden stijgen. Helaas leden ook de handbalsters aan de grootste kwaal van de Nederlandse topsport: in de finale gaat het meestal mis.

Ik heb daar geen last van. Bij mij gaat het ver voor de finale al fout. Bij handbal was dat op de middelbare school. Op "Porta Vitae" kregen we van gymnastiekleraar Theo de Cock in de zomermaanden veelal andere veldsporten dan voetbal: hockey, honkbal en handbal.
Nu ben ik niet voor handballer in de wieg gelegd. Bij deze sport is het handig als je goed kunt sprinten, maar ook als je lang bent om boven de tegenstanders uit te komen als je wilt gooien. Ook een groot postuur en pure kracht is een voordeel. Als kleinste jongen van de klas paste ik niet in dit profiel. In de verste verte niet. Daar woog mijn enige voordeel, linkshandigheid, absoluut niet tegenop.

Ik wens de handbalvrouwen veel succes toe op weg naar Rio en vooral ook bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Geen opmerkingen: