zaterdag 19 december 2015

Carmina Buranaloop

Ada en ik doen deze "winter" mee aan de scratchuitvoering van "The Armed Man" van Karl Jenkins en de "Carmina Burana" van Carl Orff. Het meesterwerk van de Duitse componist heb ik gezongen met de Leidse Koorprojecten en de Leidse Scratchdagen.

Voor "The Armed Man" gold dat ten dele. Voor Serious Request zongen we een drietal nummers van dit prachtige koorwerk van Karl Jenkins.

Nu bleek, dat we wel 2 exemplaren van de bladmuziek van "The Armed Man" hadden, maar slechts 1 exemplaar van "Carmina Burana". Ik had deze bij inschrijving van de Leidse Scratchdagen ook niet besteld.

Daar ik vanmiddag wilde gaan hardlopen, leek het me handig om naar Just Music bij het Stationsplein te lopen en dit muziekboek te kopen. Deze verkocht echter geen bladmuziek en de medewerker achter de balie vertelde me, dat er nergens in Leiden bladmuziek te koop was.
Wat dat aangaat was de loop tevergeefs. Maar in de etalage stond een foto met de Leidse band "The Runaways". Henk Distelvelt had me hier deze week in de Leidse IJshal op gewezen. Hij was in de eerste helft van de jaren '60 gitarist van "The Runaways". Een naam met een grote profetische waarde, want hoe vaak zijn de "Twee van Breda" al niet ontsnapt? Iedere minister van Veiligheid en Justitie is bang voor Kamervragen over dit duo.

Op weg naar huis kwam ik op de Steenstraat Hugo Broos tegen, die bij de 1000 rondjes van Leiden in 4.55.30 de 500 rondjes vol maakte.

Met Hugo praatte ik nog even na over dit fantastische evenement, alvorens we ieder ons weegs gingen.

Geen opmerkingen: