zaterdag 19 december 2015

Catootje

Het was gisteren voorlopig de laatste schaatstraining voor kinderen van de IJVL op vrijdagmiddag. Volgende week is het Eerste Kerstdag, de week daarop is het Nieuwjaar en weer een week later zijn de Nieuwjaarswedstrijden.
Na mijn schaatsen geslepen te hebben, fietste ik naar de Vondellaan, waar ik in de Leidse IJshal de pilonnen uit de kast haalde en het spiegelgladde ijs op stapte.
Er waren ongeveer 20 kinderen aan het begin van de Kerstvakantie. Er waren weer een paar proeflessers bij. Het accent lag ditmaal op de afzet, met name op de zijwaartse afzet. Via steppen werkten we via diverse oefeningen naar de zijwaartse afzet toe.

Het slot van de laatste training van 2015 was de stoelendans met de pilonnen. Ik kreeg de ingeving, om de pilonnen te laten staan op de plek, waar ze stonden. Doordat het rondje behoorlijk groot was, vlogen tot mijn stomme verbazing diverse goede schaatsers er al in een vroeg stadium uit en kwam een meisje uit mijn beginnersgroep als overwinnaar uit de strijd.
Ik bracht mijn schaatsspullen naar huis en fietste meteen door naar Voorschoten, waar vandaan we vrij snel door konden fietsen naar de Kaasmarkt in Leiden. Daar gingen we eten bij "Catootje".

Met Cobie en Martin Schouten en Saskia en Jan Koopmans hadden we een gezellige avond met veel lachsalvo's. De Spaanse bonenschotel, de hertenbiefstuk en het Gulpener speciaalbier smaakten erg goed. Wat dat aangaat was dit een prima reprise van ons eigen Oktoberfest.

Geen opmerkingen: