maandag 21 december 2015

De eerste klap is een daalder waard

Voor veel mensen is de Kerstvakantie vandaag begonnen. Dat gold niet voor mij. Ik werk gewoon door. Hoewel gewoon? Vanmorgen fietste ik naar de Leidse IJshal, waar ik het met een stuk of 20 vrijwilligers mogelijk maakte, dat ruim 140 kinderen schaatsles konden nemen. Het was dan ook een gekrioel van kinderen op de ijsbaan. Met Mick had ik een groep van 17 kinderen op een betrekkelijk klein stuk binnenbaan.
De eerste les in de Kerstvakantie verliep met standaardoefeningen zoals zijwaartse afzet, druk op de hiel, slalom, diep zitten en spelletjes als "De boom wordt hoe langer hoe dikker" vrij gewoontjes tot ik op het idee kwam om 2 mikadostokken als een soort startpistool de gebruiken bij een serie startoefeningen.

Nu is de eerste klap een daalder waard.

In 1 klap had ik in plaats van 2 lange stokken 4 korte stokken. Nu ben ik niet voor 1 gat te vangen. Dit waren nu prima estafettestokjes. Van de nood maakte ik een deugd, dus de kinderen konden meteen in 4 groepen een estafette gaan doen.
De slot van de les was tweelingtikkertje. Maar ja, wat wil je ook, als je in een groep van 17 kinderen 2 tweelingen hebt....

Geen opmerkingen: