vrijdag 4 december 2015

Zwarte Piet op noren

Het was bij de buitenschoolse sport rustiger dan gebruikelijk. Dit had vermoedelijk te maken met de viering van het Sinterklaasfeest. We besloten om de 5 groepen bij elkaar te gooien en er een speelse les van te maken met een groep van bijna 40 kinderen.
Afwisselend werd er gereden op de buitenbaan en op de binnenbaan. Daar deden we onder andere de slalom, waarbij aan de ene kant de "normale" afstand tussen de pilonnen aangehouden werd en aan de andere kant de pilonnen veel dichter op elkaar gezet werden. Als je hier te snel reed, miste je "een poortje".

Ook konden we slalommen over de volle breedte van de baan. Tussendoor deden we nog een aantal gebruikelijke oefeningen. We sloten deze les, die voorbij vloog, af met tweelingtikkertje. Met 40 man op de baan is dit erg leuk!
Na de dweilpauze was er de schaatsles van de IJVL. Naast Margreet Hetebrij was Paula van Hoek aanwezig. Ik had de beginnersgroep, waarin behoorlijke niveauverschillen zitten. Het zwaartepunt lag vandaag op het diep zitten en de zijwaartse afzet. Daar kun je aardig wat oefeningen bij bedenken.
Van het zwaartepunt gingen we naar het hoogtepunt: de komst van 2 Zwarte Pieten. Op het moment, dat zij het ijs op kwamen, kon je de lesvoorbereiding terzijde schuiven. De Pieten namen het over. Zij trokken alle aandacht naar zich toe.
Nadat de kinderen de Pieten in razend tempo op noren leerden schaatsen, konden we met hen "Schipper mag ik overvaren?" doen. Daar ze jaarlijks met de stoomboot naar Nederland komen, hebben zij immers veel ervaring als schipper.
Tot slot speelden we tweelingtikkertje met de Zeurpiet en de andere Piet als tikkers. De les was voorbij voor we er erg in hadden, waarna de kinderen en hun trainers naar huis gingen met een chocoladeletter.

Geen opmerkingen: