vrijdag 11 december 2015

"Zullen we straks een warme chocolademelk gaan drinken?"

Het duurt nog 3 weken en dan zitten we in het nieuw jaar. Desondanks zit een gedeelte van de schaatslessen van dit seizoen er al weer op. Vanmiddag hadden we in de Leidse IJshal alweer de laatste les van de buitenschoolse sport.
Ton van der Valk stelde voor om na afloop van deze training als afsluiting een warme chocolademelk te gaan drinken. Ik moest passen, want ik moest aansluitend lesgeven op het IJVL-uur.
Net als vorige week namen we alle groepen samen voor onze rekening. Om beurten deden we wat oefeningen, zowel op de buitenbaan als op de binnenbaan. Met een sprint, een Steigerung, een rondje diep zitten en aansluitend 1 rondje rechtop schaatsen, kwamen we aan het verzoeknummer van Ken Ainsworth: "Zoals jullie weten rijden ze in Engeland aan de andere kant van de weg. Zij schaatsen dus anders dan wij. Zij rijden rechtsom!"

Na een paar rondjes met de klok mee reden we naar de binnenbaan, waar we de slalom linksom en rechtsom deden, "Sta en ga" om de les te beëindigen met tweelingtikkertje. Voordat de kinderen weg gingen, kregen ze een certificaat mee met folders voor vervolglessen bij de IJVL en IJsclub Voorschoten.
Terwijl de andere trainers aan de warme chocolademelk zaten, maakte ik me gereed voor de tweede schaatsles van de middag. Hans Post had het proefmodel van de nieuwe IJVL-trainerskleding, zodat ik deze even kon passen, voordat we het ijs op gingen.

Neeltje en Ald Messemaker waren er ook. Zij namen kinderen apart om hen individueel aandacht te geven, iets waar je als trainer van een groep met ongeveer 10 kinderen niet altijd voldoende aan toekomt. De armzwaai passeerde bij mij de revue, net als het diep zitten, de start en het remmen. De val werd ook weer beoefend, ook al deed ik het vandaag niet voor. Dat had ik immers gisteren al gedaan. Je moet niet gaan overdrijven.

Met de hele groep besloten we de training met geheimtikkertje, waarbij de tikkers voor de kinderen onbekend waren, tot ze ineens aan de slag gingen. De grootste verrassing was de laatste sessie, toen de 4 trainers ineens de tikkers bleken te zijn....

Geen opmerkingen: