donderdag 31 december 2015

Oliebollentikkertje

Vanmorgen mocht ik voor het ontbijt onze schuur leegruimen. Mijn vrouw ging daar oliebollen en appelflappen bakken. Daar werkte ik natuurlijk graag aan mee.

Na het ontbijt fietste ik naar de Vondellaan, waar ik voor de laatste keer in 2015 schaatsles ging geven in de Leidse IJshal. Er waren in totaal 107 kinderen geregistreerd. In de praktijk was het aanzienlijk meer, daar kinderen, die met knipkaarten binnengekomen waren, niet meegeteld werden.
Samen met Aad Berg had ik een groep van 16 kinderen. De les liep erg lekker. De kinderen deden enthousiast mee. Gelukkig hadden we meer ruimte dan de voorgaande dagen, zodat we niet alleen maar heen en weer konden schaatsen op de binnenbaan, maar ook bochten konden maken.
De zijwaartse afzet, de heupinzet en het zo lang mogelijk doorglijden op 1 been stonden centraal in deze schaatsles, terwijl door met 4 pilonnen 2 bochten te maken ook het naar binnen hangend de bocht door te glijden goed geoefend kon worden.
Uiteraard ontbraken de valoefeningen niet. Dit keer waren de kinderen tijdens de val gillende keukenmeiden. Nou, dat lieten ze goed merken. In de hele IJshal was het hoge gegil te horen!
We sloten de les af met een estafette. Tijdens de estafette van 4 kwartetten kwam Henk Heuzen langs met oliebollen voor de kinderen. Deze zaten in een plastic zakje. Dat bood mij de gelegenheid voor een tikspelletje: oliebollentikkertje.

Ach ja, Bert verzint ze waar je bij staat. Eerst wees ik een geheime tikker aan, die na 10 tellen mocht beginnen met tikken. Degenen, die getikt werden, moesten naar mij toe komen.
Gekscherend zei ik erbij: "Die kinderen mogen hun oliebol bij mij inleveren!"

Diverse kinderen geloofden, dat ik het serieus meende.

Maar ja, ik zag er dan ook heel serieus uit....
Na afloop konden we in de kantine van de IJshal naast warme chocolademelk ook een oliebol nuttigen. Daar de trainerstafel helemaal vol zat, nam ik met Fer Vergeer en Gé van Goozen plaats aan een andere tafel, waar we gezellig koutend schaatsjaar 2015 afsloten.

Daarna fietste ik naar huis, waar ik me omkleedde om in filiaal Hoornes/Rijnsoever te werken. Thuisgekomen gaf de kilometerteller aan, dat ik dit jaar 10.120 kilometer gefietst had. Daarna was het tijd voor de oliebollen en appelflappen.

Geen opmerkingen: