vrijdag 1 januari 2016

Aas van Zwaarden

Allereerst de allerbeste wensen voor 2016. Dat het voor jullie allemaal een gezond, sportief en gelukkig jaar mag worden.

Zelf zijn we het nieuwe jaar gezellig begonnen. Joep, Sheila, Tim en diens neef Peter kwamen gisterenavond om een uur of 8. Ada had oliebollen en appelflappen gebakken, Sheila diverse heerlijke Surinaamse hapjes, zodat we ons geen zorgen hoefden te maken dat we een hongerklop zouden krijgen tijdens het spelen van Keezbord.

Halverwege het spel stond Herman Finkers op de achtergrond aan. Nadat Sheila en Tim het spel in hun voordeel hadden beslecht, keken we naar de zeer scherpe Tukker.
Na om middernacht met elkaar geproost te hebben met Prosecco, keken we naar de gratis vuurwerkshow in de Stevenshof. Aan alle kanten zag je prachtige vuurpijlen de lucht in schieten. Dat deed ik met het eerste biertje van 2016 in mijn hand: Paljas.

Dat belooft wat voor het nieuwe jaar!
Via de telefoon hadden we contact met andere vrienden, waarbij naast de beste wensen ook diverse grappen en grollen door de mobieltjes over en weer gingen.
Om een uur of 2 zochten wij ons bed op, om om half 9 na een diepe slaap wakker te worden. Daar onze logé nog sliep, was mijn eerste activiteit in het nieuwe jaar: schaatsen slijpen! Dat deed ik met "Shine On You Crazy Diamond" van "Pink Floyd" als eerste muziek, die ik in 2016 opzette.

Een half uur later waren 2 paar ijzers messcherp. We kunnen het ijs in de Leidse IJshal weer betreden met geslepen zwaarden aan onze voeten. Je kan maar beter voor het hoogste gaan.

Ik kan u verzekeren, dat het broodmes uitgezonderd, de messen aan de ontbijttafel een stuk botter waren.

Geen opmerkingen: