vrijdag 15 januari 2016

Herstart

Het was inmiddels 4 weken geleden, dat we op vrijdagmiddag de laatste schaatsles van de IJVL hadden. Kerstmis, Nieuwjaarsdag en de Nieuwjaarswedstrijden zorgden ervoor, dat ik op 18 december voor het laatst schaatsles heb gegeven op dit vaste uur in de Leidse IJshal.

Terwijl in het noorden van het land gisteren sneeuw is gevallen, moesten wij het vandaag weer doen met veel regen. Gelukkig was het droog, toen ik naar de Vondellaan fietste, waar Margreet Hetebrij en ik maar liefst 26 kinderen onder onze hoede hadden. Er waren diverse nieuwkomers, waaronder een meisje, dat in mijn groep van de buitenschoolse sport had gezeten.

Het was dus een soort herstart, waarbij ik heel veel oefenstof herhaalde. De 16 kinderen uit mijn groep genoten ervan. Schaatstechniek en schaatsplezier gingen bij deze training hand in hand. De les vloog voorbij. We sloten de herstart af met tweelingtikkertje en tot slot met 2 losse tikkers: de trainers. Wie getikt werd, kreeg een opdracht van de trainer, zoals een rondje diep zitten, 3 keer vallen of een Steigerung uitvoeren. Voor trainers is dit een leuke manier om maatwerk te leveren. Je geeft de kinderen de opdracht, waar ze het meest aan hebben.

Geen opmerkingen: