zondag 24 januari 2016

La Bota-loop

Afgelopen maandag had ik in "La Bota" bij Michel Versteegen een reservering geplaatst voor het avondeten bij de Leidse Scratchdagen. Daar ik niet zeker wist of we met 6 of met 8 personen zouden komen, beloofde ik aan Michel om het te komen zeggen als ik het wist.
Welnu, na wat mailverkeer wist ik, dat we een tafel van 8 personen nodig zouden hebben. Daar het van huis uit 8 kilometer lopen is naar de Leidse binnenstad, lag het doel van mijn trainingsloop van vanmiddag vast: "La Bota".

Nu ben ik getrouwd met een zeer praktisch ingestelde vrouw. Aan de deurknop hing een tas met plastic afval.
"Je komt toch langs de bakken voor plastic afval", kreeg ik te horen: "Je wilt het vast wel wegbrengen."

En zo verenigde ik het nuttige met het aangename. Hoewel het erg grauw was, was het heerlijk loopweer. Aan niets was te merken, dat we een paar dagen geleden nog volop in de vorst zaten.

Met een paar dagen van 8 graden was het ijs uit de sloten gesmolten.
Langs de Haagweg en het spoor naar Utrecht liep ik via de Witte Rozenstraat, waar ik ruim 5 jaar met veel plezier gewoond heb, naar de Witte Singel om via de Kaiserstraat en het Rapenburg bij "La Bota" uit te komen, waar maandag "The Shoes" nog opgetreden hadden.

Na de juiste reservering geplaatst te hebben, liep ik via het Rapenburg, de Universiteitsbibliotheek, de Rijn- en Schiekade, de Telderskade en een slingertje door Zuid-West weer op huis aan met een kilometer of 10 in de benen. Ook al was het allemaal bekend terrein, de binnenstad van Leiden is en blijft mooi!

Geen opmerkingen: