dinsdag 19 januari 2016

140 jaar ons bier

De tweeling van "The Shoes" werd gisteren 70 jaar en dat zetten Henk en Jan Versteegen luister bij in een afgeladen "La Bota".

Vanaf mijn werk fietste ik samen met Hans van der Plas naar de Herensteeg, waar we onze fietsen stalden bij de Pieterskerk. Onderweg testten we nog even de sterkte van het ijs op de Oegstgeester Onlanden, maar dat viel behoorlijk tegen. Ook een flinke nachtvorst zou onvoldoende zijn om op deze ondiepe plas te kunnen schaatsen.

We kwamen in "La Bota" aardig wat bekenden tegen. We kwamen gelijk met Hans den Outer en Henk Distelvelt binnen, waar we de 70-jarigen konden feliciteren.


Daarna konden we Frits van Huis ook feliciteren, die donderdag weer opa was geworden.


Ook Aad Berg, Bert Raaphorst, Evert Boekhout, Richard Dieke en Jos van Teijlingen waren van de partij, net als Wim Rijsbergen, verliezend finalist van het WK voetbal in 1974 en 1978. Na ons door de drukte gewrongen te hebben, liepen we met een bord vol lekker eten van het buffet weer terug naar de grote zaal, waar "The Shoes" niet veel later optraden.


Ze speelden vol overgave 2 sets. Nergens kon je aan merken, dat hier een paar verse 70-ers stonden te spelen.

Wat me vooral opviel was de prachtige samenzang van de twee perfect bij elkaar passende stemmen van Henk en Jan in "The hour comes nigh".

Trouwens een flink onderschat onderdeel van de muziek. De leadzangers krijgen zeer veel aandacht, maar hun vocale prestaties zijn voor een flink deel afhankelijk van de "achtergrondzangers", die met hun tweede of derde stem de solopartijen extra diepte en spanning meegeven!
Na afloop viel bij het napraten van dit prima jubileumconcert mijn oog op het volgende zeer toepasselijke emaillen reclamebord, dat toevalligerwijze precies bij het podium hing.Ach ja, soms weet een blogschrijver ook de juiste toon te treffen....

Geen opmerkingen: