woensdag 13 januari 2016

Keulen


Het duurde heel eventjes, maar toen kon je het wel degelijk in Keulen horen donderen.

Hoe de politietop dacht, dat in deze tijd van mobieltjes, waarmee je filmpjes en foto's kunt maken, een massa-aanranding van meer dan 500 vrouwen onder de pet kunt houden, is mij een compleet raadsel.

De manier waarop dat gebeurde deed mij denken aan de door Geert Mak in zijn epos "In Europa" beschreven massaverkrachtingen, die de Duitse vrouwen moesten ondergaan na de overwinning van het Rode leger aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

Nu is dit trouwens niets nieuws onder de zon. Het is van alle tijden. Na een belegering vergrepen de overwinnaars zich aan de vrouwen. In het Oude Testament kun je hier diverse voorbeelden van vinden, maar ook in latere tijden kwam dit voor. Zo verzetten de vrouwen van Haarlem zich onder leiding van Kenau met hand en tand tegen de Spaanse belegeraars, omdat voorgaande belegeringen op moordpartijen en groepsverkrachtingen uitgedraaid waren.

Wat dat aangaat gedroegen de "vluchtelingen" in Keulen en andere Duitse steden zich eerder als een bezettingsmacht.

Maar gelukkig biedt de Nederlandse overheid de helpende hand.

Maar gelukkig was er deze week ook goed nieuws over Keulen. Afgelopen zondag was er in Andere Tijden Sport een prachtige uitzending over Atje Keulen-Deelstra.

Geen opmerkingen: